20111010

linköping jag älskar dig




I fredags hämtade Lovisa och Ylva upp oss här i Örebro. Vi skulle nämligen åka till Linköpings folkmusikfestival!
Det var Ylva som körde Lovisas farmors bil. Den startade inte när det var kallt, den var så liten så vi precis fick in alla grejer, och bakluckan gick inte att låsa. Annars var det en jättebra bil.
 Vi sjöng och peppade massor, och körde lite för fort för att se Räfven spela. Vi kom precis i tid, med fem minuters marginal! Turgrej nummer två var att tre personer hade avbokat sina plats på boendet, och Frida och jag tog två av dom. Annars hade vi fått sova i bilen (=minusgrader).
 Vi hejjade på Vega som tävlade i spelmanslags-vm. Hon vann inte, men det ville hon inte heller för då hade hon varit tvungen att spela när ett annat bra band var. Så det var ju bra!
 En annan tävling, danstävling. Dom dansade i mörkret med levande ljus, mycket fint. Alla hade så roliga ideér, några andra formade skånska flaggan som slutpose, med färgade tshirtar och allt.
 Vega råkade se ut som en barbie på en bild. Det gör hon inte egentligen.

Etno on the road, ungefär världens duktisgaste tillfälliga band med personer från ungefär hela världen. Höjdpunkt!

Christy och Bert, irländare. Dom är så bra så det gör lite ont i hjärtat, var på workshop med dom och blev nästan lite starstruck. En låt med bara Christy finns även här. (Verkligen värt ett klick.)
Jag kom hem igår vid fyra och gick och la mig sex. Vaknade strax efter nio idag, och sov några timmar till efter frukost. Så kan det gå!

Inga kommentarer: